Topul soluții îngrijire lentile Ianuarie 2023

1

  • Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.
Verifică

2

  • Soluția Easy Sept Peroxide este o soluție pe bază de peroxid de sodiu care dezinfecteză, îndepărtează proteinele, stochează hidrogelul siliconic și toate lentilele de contact moi. Soluția EasySept nu are conservanți și oferă îngrijire delicată și sigură lentilelor de contact. Atunci când utilizați soluția EasySept este necesar să respectați timpul necesar neutralizării și să-l utilizați întotdeauna împreună cu carcasa originală inclusă fiind dotată cu un disc de neutralizare. Lentilele de contact trebuie să rămână în carcasă timp de cel puțin 6 ore, iar după procesul de neutralizare, lentilele de contact pot fi reintroduse.
Verifică

3

  • Opti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.
Verifică
4

solutie ReNu Multiplus 500 mlSoluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

Sunt ambalate atât în sticluțe de 100 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică
5

solutie Avizor Unica Sensitive Duo PackAvizor Unica Sensitive Duo Pack 2 x 350 ml - soluție universală pentru pacienții cu ochii sensibili, pentru toate tipurile de lentile de contact moi, inclusiv pentru noua generație de lentile de contact, din silicon hidrogel. Curață si dezinfectează lentilele in timp ce umezește și protejează ochiul. Combinarea unui extraordinar agent lubrifiant (acid hialuronic) și a unei minime concentratii de conservanți, face ca AVIZOR UNICA SENSITIVE să fie o optiune de luat în calcul.

Verifică
6

solutie Biotrue 300 mlBiotrue 300 ml - este o soluție multifuncțională ce combină 3 elemente de inovație bio: conține lubrifiant ce se regăsește, în mod normal și în ochi; PH-ul soluției este setat la o valoare similară cu a lacrimilor umane; menține active anumite proteine benefice din lacrimi. Soluția se comercializează în ambalaj de sticlă de 300 de ml. Are o putere mare de a îndepărta depunerile de grăsime și de murdărie de pe suprafața lentilei.

Verifică
7

solutie Boston SimplusBoston Simplus 120 ml - este un tip soluție all-in-one (toate-în-una) pentru lentile de contact tari Boston Simplus este o soluție ce dezinfectează și menține lentile de contact permeabile pentru gaz. În plus, elimină proteinele rapid. E nevoie să le ștergi și să le clătești doar înaintea aplicării lor , deci nu este nevoie să treceți prin rutina spălării lor cu o seară înainte! Timpul de livrare a produsului este unul foarte rapid, în maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, această soluție putând ajunge la tine.

Verifică
8

solutie SOLO-Care AQUASOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.

Verifică
9

solutie Opti-Free® Express® 355 mlOPTI-FREE Express 355 ml - este o formulă triplă de curățare. Prin combinația de ingrediente conținute: citrat (înlătură depunerile proteice de la suprafața lentilei); tetronic 1304 (lubrifiază și menține senzația de prospețime); AMP 95 (împiedică depunerile proteice prin formarea unui scut protector la suprafață). Soluția dezinfectantă OPTI-FREE® EXPRESS® poate fi folosită până la 6 luni de la prima deschidere a recipientului. A se utiliza doar dacă este recomandată de medicul oftalmolog! Se păstrează în condițiile stipulate în prospectul care însoțește produsul.

Verifică
10

solutie ReNu MPS 360 mlEste o soluție multifuncțională care curăță, clătește, dezinfectează, hidratează, înlătură depozitele de proteine și poate fi folosită pentru stocarea lentilelor de contact. Este produsă de Bausch and Lomb și este destinată persoanelor cu ochi sensibili. ReNu MPS Multi-Purpose Solution se încadrează în categoria de soluții izotonice tampon aseptice. Aceasta este concepută pentru utilizarea zilnică și menținere a tuturor tipurilor de lentile de contact moi.

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI SOLUȚIILOR PENTRU LENTILE DE CONTACT - IANUARIE 2023

Soluțiile de îngrijire a lentilelor de contact sunt instrumente dispensabile în cazul purtătorilor de articole săptămănale sau lunare de corecție optică. De ce? În primul rând, purtarea lentilelor de contact implică respectarea unor norme stricte de curățare, dezinfectare și păstrare în vederea protejării sănătății ochilor. Ce înseamnă aceasta? Prevenirea contra acțiunii nocive a factorilor alergeni. În al doilea rând, aceste soluții contribuie la păstrarea, în condiții 100% sigure, a lentilelor, pe durata nopții, adică exact atunci când lentilele nu sunt purtate. Așadar, dimineața vei avea o pereche de lentile nou-nouță.

O serie de beneficii

Îngrijirea lentilelor de contact înseamnă îngrijirea ochilor, iar cunoașterea caracteristicilor și a formulei diverselor tipuri de soluții pentru întreținerea lentilelor de contact ne oferă o vedere mai detaliată asupra modului lor de acțiune, a performanțelor acestora raportate la caracteristici, posibilele interacțiuni și efecte secundare. Soluțiile pentru îngrijirea și întreținerea lentilelor de contact trebuie să îndeplinească următoarele atribuții: curățarea, îndepărtarea depunerilor proteice și lipidice, dezinfectarea, hidratarea lentilelor, dar și asigurarea confortului la purtare.

Soluțiile multipurpose

Acestea conțin lubrifianți și sunt utilizate pentru curățarea, clătirea, dezinfectarea și depozitarea lentilelor de contact. Acestea au capacitatea de a distruge germenii, fiind compuse din agenți de curățare care îndepărtează microbii și mențin lentilele de contact în siguranță pe o perioadă cuprinsă între 3-6 luni de la momentul desigilării. Există, însă, și o formulă îmbunătățită a acestei soluții ce dispune de o combinație de agenți speciali care curăță bine lentilele de contact, îndepărtează eficient depozitele proteice și germenii, păstrându-le hidratate, astfel încât să fie confortabile pe întreaga perioada de purtare.

Soluțiile pe bază de peroxid de hidrogen

Aceste soluții sunt destinate curățării, clătirii și stocării lentilelor de contact. Catalizatorul montat în suportul pentru păstrarea lentilelor, asigură neutralizarea completă a hidrogenului într-un interval de minimum 6 ore. Ventilul aflat pe capacul recipientului împiedica creșterea presiunii cauzate de oxigenul format la neutralizarea peroxidului de hidrogen. Soluțiile pe bază de peroxid de hidrogen, pe de altă parte, dezinfectează lentilele de contact mult mai eficient decât cele bazate pe soluție sterilă apoasă și sunt recomandate pentru orice tip de lentile de contact, în special în cazul celor cu purtare continuă. Este foarte important să nu diluezi soluția de întreținere a lentilelor de contact cu alte lichide și să nu permiți niciodată contactul acestora cu apa, deoarece se produce o contaminare microbiană ce poate afecta iremediabil ochiul.

Cum să curățați corect lentilele de contact

Este necesar ca lentile de contact bi-săptămânale și lunare să fie curățate cu soluție de fiecare data înainte de stocarea lor în suportul special pentru lentile de contact. Fiecare soluție necesită un interval de timp specific pentru o dezinfectare sigură și eficientă. De asemenea, este necesar să se respecte câțiva pași în procedura de dezinfectare.

Pașii de urmat în folosirea soluțiilor pentru lentile de contact

Aceștia trebuie respectată cu sfințenie, dacă vă doriți ca lentilele de contact pe care le folosiți să nu vă creeze momente de disconfort. Ai dacă nu ai trecut peste ei:

  • nu atingeți picurătorul sticlei, aceasta ar putea contamina soluția;
  • respectați durata de folosire a flaconului după deschidere (de obicei 90 zile - vezi prospectul);
  • nu clătiți niciodată lentilele de contact cu apă sau cu un alt lichid;
  • în cazul depozitării în soluție o perioadă mai lungă de 30 de zile, dezinfectanții din nou lentilele clătiți suportul cu apă, lăsați-l să se usuce și apoi adăugați soluție proaspătă;
  • stocați soluția la temperatura recomandată(în mod normal 4-25 de grade Celsius);
  • întotdeauna spălați-vă mâinile înainte de manipularea lentilelor de contact;
  • după curățare, clătiți lentilele de contact cu soluție proaspătă;
  • suportul pentru stocarea lentilelor de contact este recomandat a fi schimbat atunci cînd se deschide o nouă sticlă cu soluție(în mod normal la fiecare 3 luni);
  • se recomandă ca lentilele de contact să fie aplicate înainte de aplicarea machiajului și înlăturate de pe ochi înainte de demachiere;
  • pentru a evita deteriorarea lentilelor de contact, nu le atingeți cu obiecte ascuțite sau cu unghiile.

Topul lunar al soluțiilor îngrijire lentile de contact

Te-ai gândit, vreodată, care ar fi criteriile pe baza cărora ai alege cele mai bune mărci de soluții pentru lentilele de contact în funcție de necesitățile de zi cu zi? Topul lunar al principalelor mărci de soluții întrunește opinia utilizatorilor în privința celor mai vândute nume.

Clean Active Premium XXL este marca de soluție care monopolizează primul loc al podiumului. Este o formula utilizată pentru lentile de contact multifunctionala. Formula unică- poloxamer si sodiu hialuronat-ajuta la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepărtarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Clean Active Premium poate fi utilizata pentru toate tipurile de lentile de contact.

Următorul loc revine soluției Easy Sept 360 ml, o prezență nouă în topul nostru. Soluția EasySept Peroxide dezinfecta, îndepărtează proteinele, stochează hidrogelul siliconic și toate lentilele de contact moi. Soluția EasySept nu are conservanți și oferă îngrijire delicată și sigură lentilelor de contact. Atunci când utilizați soluția EasySept este necesar să respectați timpul necesar neutralizării și să-l utilizați întotdeauna împreună cu carcasa originală inclusă fiind dotată cu un disc de neutralizare. Lentilele de contact trebuie să rămână în carcasă timp de cel puțin 6 ore, iar după procesul de neutralizare, lentilele de contact pot fi reintroduse. Soluția EasySept dezinfecta, îndepărtează proteinele, stochează hidrogelul siliconic și toate lentilele de contact moi. Soluția EasySept nu are conservanți și oferă îngrijire delicată și sigură lentilelor de contact. Atunci când utilizați soluția EasySept este necesar să respectați timpul necesar neutralizării și să-l utilizați întotdeauna împreună cu carcasa originală inclusă fiind dotată cu un disc de neutralizare. Lentilele de contact trebuie să rămână în carcasă timp de cel puțin 6 ore, iar după procesul de neutralizare, lentilele de contact pot fi reintroduse.

Pe locul al treilea se clasează Opti-Free® PureMoist®, soluție multifuncțională de la Alcon. Asigură confort durată, până la 16 ore, cu ajutorul matricei de hidratare HydraGlyde®. Matricea de hidratare HydraGlyde® este un agent de recondiționare care formează un strat de hidratare pe toată suprafața lentilei. Acest lucru permite pleoapelor să alunece pe suprafața lentilei reducând iritația țesuturilor delicate ale ochiului. Agentul de hidratare este apoi încorporat în lentilă de contact. Creează o barieră unică pentru a preveni depozitele de lipide și pentru a înlătura depunerile acumulate. Rezultatul: lentila de contact rămâne curată pe tot parcursul zilei Menține lentilă hidratată până la 16 ore pe zi. Recomandată purtătorilor de lentile de contact care:

  • își doresc portul confortabil al lentilelor de dimineață până seara, târziu;
  • petrec multe ore în fața calculatorului sau își desfășoară activitatea în medii cu aer condiționat;
  • au un film lacrimal cu un nivel ridicat de lipide și proteine.

Pentru informații suplimentare legate de folosirea soluțiilor de îngrijire a lentilelor de contact, specialiștii noștri vă stau la dispoziție de câte ori este nevoie.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newletter si fi primul care afla noutati