Topul soluții îngrijire lentile Martie 2022

1

  • Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.
Verifică

2

  • AOSept Plus cu HydraGlyde 360 ml - este o gamă de soluție multifucționalăâ destinată curățării și dezinfectării lentilelor de contact aparținând mărcii Alcon. Soluția are în compoziție o substanță activă pe bază de peroxid de sodiu care acționează delicat în vederea neutralizării și distrugerii microorganismelor. În acest fel, ochii tăi vor fi protejați de efectul nociv al infecțiilor bacteriene sau virale, în timp ce persoanele suferinde de alergii oculare vor fi păzite de actiunea agresivă a factorilor alergeni.

Verifică

3

  • SOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.
Verifică
4

solutie ReNu Multiplus 500 mlSoluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

Sunt ambalate atât în sticluțe de 100 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică
5

solutie Opti-Free PureMoistOpti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.

Verifică
6

solutie Boston SimplusBoston Simplus 120 ml - este un tip soluție all-in-one (toate-în-una) pentru lentile de contact tari Boston Simplus este o soluție ce dezinfectează și menține lentile de contact permeabile pentru gaz. În plus, elimină proteinele rapid. E nevoie să le ștergi și să le clătești doar înaintea aplicării lor , deci nu este nevoie să treceți prin rutina spălării lor cu o seară înainte! Timpul de livrare a produsului este unul foarte rapid, în maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, această soluție putând ajunge la tine.

Verifică
7

solutie Biotrue 300 mlBiotrue 300 ml - este o soluție multifuncțională ce combină 3 elemente de inovație bio: conține lubrifiant ce se regăsește, în mod normal și în ochi; PH-ul soluției este setat la o valoare similară cu a lacrimilor umane; menține active anumite proteine benefice din lacrimi. Soluția se comercializează în ambalaj de sticlă de 300 de ml. Are o putere mare de a îndepărta depunerile de grăsime și de murdărie de pe suprafața lentilei.

Verifică
8

solutie ReNu Multiplus 360 mlReNu Multiplus 360 ml - este un tip de soluție multifuncțională care prezintă acele proprietățile optime pentru a înlătura depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfectează lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Soluția este fabricată având în componență tehnologia și substanța revoluționară Hydranate, care înlătură eficient depunerile de grăsimi și ține ochii departe de potențialelele riscuri infecțioase de natură virală sau bacteriană. Servește la curățarea, dezinfectarea, clătirea, hidratarea și păstrarea lentilelor de contact.

Verifică
9

solutie ReNu MPS 360 mlEste o soluție multifuncțională care curăță, clătește, dezinfectează, hidratează, înlătură depozitele de proteine și poate fi folosită pentru stocarea lentilelor de contact. Este produsă de Bausch and Lomb și este destinată persoanelor cu ochi sensibili. ReNu MPS Multi-Purpose Solution se încadrează în categoria de soluții izotonice tampon aseptice. Aceasta este concepută pentru utilizarea zilnică și menținere a tuturor tipurilor de lentile de contact moi.

Verifică
10

solutie Avizor Unica Sensitive Duo PackAvizor Unica Sensitive Duo Pack 2 x 350 ml - soluție universală pentru pacienții cu ochii sensibili, pentru toate tipurile de lentile de contact moi, inclusiv pentru noua generație de lentile de contact, din silicon hidrogel. Curață si dezinfectează lentilele in timp ce umezește și protejează ochiul. Combinarea unui extraordinar agent lubrifiant (acid hialuronic) și a unei minime concentratii de conservanți, face ca AVIZOR UNICA SENSITIVE să fie o optiune de luat în calcul.

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI SOLUȚIILOR PENTRU LENTILE DE CONTACT - MARTIE 2022

Igiena este foarte importantă atunci când se manipulează și se aplică lentilele de contact pe ochi. La fel ca și lentilele de contact obișnuite și cele colorate se curăță și se păstrează în soluția specială pentru lentile. Vă recomandăm ca ,întotdeauna,înainte de a intra în contact cu lentilele, să spălați mâinile cu apă și săpun. Dacă după aplicare, apare senzația de „ochi rosii“, „nisip in ochi“ sau iritații scoateți lentilele imediat și clătiți-le cu soluție, din abundență.Tineți minte că ochiul este un organ foarte sensibil, iar vederea este simțul nostru cel mai de preț.

Alege soluția potrivită

Alegerea unei soluții potrivite pentru lentilele de contact sporește confortul în purtare și durata de viață a lentilelor. Pe lângă soluțiile deja cunoscute, fabricate de producătorii de top, soluții multifuncționale câștigă teren, tocmai datorită calității sale și a conținutului de hialuronat de sodiu. Hialuronatul de sodiu este o substanță acceptată de organismul uman. Datorită proprietăților sale unice, cum ar fi capacitatea ridicată în regenerarea celulelor, aceasta este utilizată pe scară largă și în operațiile chirurgicale oftalmice.

Îngrijirea lentilelor de contact

O îngrijire corectă va menține ochii sănătoși și va preveni infecțiile!În cazul în care o lentilă de contact este îndepărtată de pe ochi și va continua să fie folosită, trebuie să se acorde atenția cuvenită. Sunt câțiva pași simpli de urmat pentru îngrijirea corectă a lentilelor de contact:

  1. întotdeauna, înainte de a intra în contact cu lentilele, spălați-vă și uscați-vă mâinile;
  2. curățarea și întreținerea lentilelor se va face doar cu soluții speciale pentru acestea;
  3. lentilele se păstrează în suportul special pentru acestea, în spațiul destinat fiecăreia (ochi stâng/ochi drept);
  4. lentilele se păstrează în soluție pentru lentile, așezate în suport, acestea sunt acoperite în întregime cu soluție;
  5. după fiecare utilizare a lentilelor, soluția trebuie aruncată și înlocuită cu alta proaspătă.

Ce sunt soluțiile pentru îngrijirea lentilelor de contact?

Curățarea și întreținerea lentilelor de contact este necesară pentru îndepărtarea secrețiilor, a mucusului și a depozitelor ce se prind de lentilă pe toată durata putării. Dezinfectarea se face cu scopul de a înlătura germenii dăunători. Aceste procese sunt indispensabile în cazul lentilelor de contact săptămânale, bi-lunare, lunare sau lunarea și se realizează cu ajutorul soluțiilor de îngrijire pentru lentile de contact. Soluțiile pentru îngrijirea si întreținerea lentilelor de contact trebuie să îndeplinească următoarele atribuții: curățarea, îndepărtarea depunerilor proteice și lipidice, dezinfectarea, hidratarea lentilelor, dar și asigurarea confortului la purtare.

Tipuri de soluții lentile de contact

Soluțiile pentru lentile de contact, pentru îngrijire și dezinfectare, trebuie să fie baza unei îngrijiri zilnice pentru toate sortimentele de lentile de contact. Este important să reamintim că nu toate soluțiile sunt potrivite pentru toate tipurile de lentile de contact, și nu toate soluțiile sunt la fel. În plus, soluțiile de îngrijire diferă de soluțiile dezinfectante. În general, toate soluțiile ajută la dezinfectarea lentilelor, dar nu toate soluțiile pot fi considerate ca fiind soluții multifuncționale. Soluțiile de îngrijire și dezinfectare curăța și îndepărteză depunerile de proteine de pe suprafața lentilelor de contact. Soluțiile sunt realizate din ingrediente diferite, prin urmare, există soluții pentru lentile de contact și soluții pentru ochii purtătorului.

Pe piață sunt disponibile două sortimente de soluții pentru lentile de contact: soluții pentru lentile de contact moi și soluții pentru lentile de contact rigide. Soluțiile pentru lentile de contact moi nu pot fi utilizate cu lentile de contact rigide și vice-versa, pentru a nu deteriora lentilele de contact. Soluțiile pentru lentilele de contact sunt, de asemenea, de mai multe tipuri: multifuncționale și pe bază de peroxid. Soluțiile multifuncționale pentru lentile de contact sunt folosite la curățarea, dezinfectarea și în același timp, la păstrarea dispozitivelor în recipiente adecvate pentru lentile de contact. Ce mai importante sunt:

  • Soluții multifuncționale - sunt folosite pentru a curăța și dezinfecta lentilele. Atunci când folosiți acest tip de soluție, nu veți avea nevoie de mai multe produse cu diverse funcții, astfel sunt foarte ușor de folosit;
  • Soluții cu peroxid de hidrogen - curăță și sterilizează lentilele de contact, însă necesită o atenție sporită la folosirea lor. Este important să nu clătiți lentilele cu acest tip de soluție, ci cu o soluție de curățare - soluțiile cu peroxid de hidrogen sunt folosite doar la dezinfectarea lentilelor, iar pentru clătire puteți folosi o soluție salină. De asemenea, acest tip de soluție nu poate fi aplicat direct în ochi întrucât pot provoca leziuni;
  • Soluții saline - folosite pentru curățarea și păstrarea lentilelor în suportul special, însă nu pentru curățare sau dezinfectare

Topul lunii martie a soluțiilor de îngrijire lentile de contact

Locul întâi este ocupat de către soluția Clean Active Premium XXL 600 ml, deja o marcă obișnuită cu să fie plasată în vârful ierarhiei. Clean Active este o soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică. Soluția are în compoziție hialuronat de sodiu, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Soluția Clean Active, disponibilă în sticluțe de 600 ml, se remarcă prin următoarele proprietăți:

  • menține ochii umezi, hidratați și previne uscarea încomodă;
  • ajută la procesul de vindecare accelerate;
  • prelungește viața lentilelor de contact;
  • prezintă o compoziție îmbunătățită, principalele substanțe active conținute sunt hialuronatul de sodiu și polyquaternium.

AOSept Plus cu HydraGlyde 360 ml este o soluție pe bază peroxid de hidrogen destinată dezinfectării tuturor tipurilor de lentile de contact moin şi se claseayă pe locul al treilea al topului lunii ianuarie 2022. Agentul de hidratare Moisturizing HydraGlyde oferă lentilelor hidratarea necesară pe tot parcursul purtării lor. Fiecare pachet conține un recipient cu AODISC. Soluția AOSEPT PLUS se folosește, împreună și întotdeauna, cu recipientul AODISC. Agentul de hidratare HydraGlyde aderă la suprafața lentilei formând o peliculă care previne uscarea ei, lentila rămânând umedă până la 16 ore. Lentilele sunt suficient de hidratate pentru a oferi confort pe toată durata purtării lor. Soluția ocupă locul al doilea în topul soluțiilor lentile de contact pe luna martie 2022.

Surpriza topului lunii martie este marca de soluție îngrjire lentile de contact SOLO-Care AQUA 360 ml. Desi intre timp pe piata au aparut mai multe produse de acelasi gen, Solo-Care Aqua ramane una din cele mai eficiente si in acelasi timp cele mai accesibile solutii multifunctionale de intretinere. Soluția prezintă următoarele caracteristici:

  • Soluție multifuncțională de intretinere pentru lentile de contact moi, însumând într-un singur flacon funcțiile de curățare, dezinfectare, păstrare, clătire, umezire.
  • Excelent efect antibacterian.
  • Îndepărtează depunerile de proteine, de lipide și de calciu.
  • Efect dovedit în lupta împotriva Acanthamoeba.
  • Recomandată și purtătorilor de lentile de contact cu ochi sensibili.

Aşadar, în procesul de îngrijire şi întreţinere a lentilelor de contact, este eficient să ai asupra ta un aliat de nadejde care să cureţe, să dezinfecteze, să hidrateze şi să îndepărteze, delicat, toate depunerile proteice.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newletter si fi primul care afla noutati