Sunteți aici:

Topul soluții îngrijire lentile Noiembrie 2022

1. Clean Active Premium XXL 600 ml
solutie Clean Active Premium XXL

Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.

Verifică

 

2. Boston Simplus 120 ml
solutie Boston Simplus

Boston Simplus 120 ml - este un tip soluție all-in-one (toate-în-una) pentru lentile de contact tari Boston Simplus este o soluție ce dezinfectează și menține lentile de contact permeabile pentru gaz. În plus, elimină proteinele rapid. E nevoie să le ștergi și să le clătești doar înaintea aplicării lor , deci nu este nevoie să treceți prin rutina spălării lor cu o seară înainte! Timpul de livrare a produsului este unul foarte rapid, în maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, această soluție putând ajunge la tine.

Verifică

 

3. Opti-Free® PureMoist® 300 ml
solutie Opti-Free® PureMoist®

Opti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.

Verifică

 

4. ReNu Multiplus 500 ml
solutie ReNu Multiplus

Soluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

Sunt ambalate atât în sticluțe de 120 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică

 

5. SOLO-Care AQUA™ 360 ml
solutie SOLO-Care AQUA

SOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.

Verifică

 

6. Biotrue® 300 ml
solutie Biotrue

Biotrue 300 ml - este o soluție multifuncțională ce combină 3 elemente de inovație bio: conține lubrifiant ce se regăsește, în mod normal și în ochi; PH-ul soluției este setat la o valoare similară cu a lacrimilor umane; menține active anumite proteine benefice din lacrimi. Soluția se comercializează în ambalaj de sticlă de 300 de ml. Are o putere mare de a îndepărta depunerile de grăsime și de murdărie de pe suprafața lentilei.


Verifică

 

7. Avizor Unica Sensitive Duo Pack 2 x 350 ml
solutie Avizor Unica Sensitive

Avizor Unica Sensitive Duo Pack 2 x 350 ml - soluție universală pentru pacienții cu ochii sensibili, pentru toate tipurile de lentile de contact moi, inclusiv pentru noua generație de lentile de contact, din silicon hidrogel. Curață si dezinfectează lentilele in timp ce umezește și protejează ochiul. Combinarea unui extraordinar agent lubrifiant (acid hialuronic) și a unei minime concentratii de conservanți, face ca AVIZOR UNICA SENSITIVE să fie o optiune de luat în calcul.

Verifică

 

8. ReNu MPS 360 ml
solutie ReNu MPS

Este o soluție multifuncțională care curăță, clătește, dezinfectează, hidratează, înlătură depozitele de proteine și poate fi folosită pentru stocarea lentilelor de contact. Este produsă de Bausch and Lomb și este destinată persoanelor cu ochi sensibili. ReNu MPS Multi-Purpose Solution se încadrează în categoria de soluții izotonice tampon aseptice. Aceasta este concepută pentru utilizarea zilnică și menținere a tuturor tipurilor de lentile de contact moi.

Verifică

 

9. Easy Sept 360 ml
solutie Easy Sept

Soluția Easy Sept Peroxide este o soluție pe bază de peroxid de sodiu care dezinfecteză, îndepărtează proteinele, stochează hidrogelul siliconic și toate lentilele de contact moi. Soluția EasySept nu are conservanți și oferă îngrijire delicată și sigură lentilelor de contact. Atunci când utilizați soluția EasySept este necesar să respectați timpul necesar neutralizării și să-l utilizați întotdeauna împreună cu carcasa originală inclusă fiind dotată cu un disc de neutralizare. Lentilele de contact trebuie să rămână în carcasă timp de cel puțin 6 ore, iar după procesul de neutralizare, lentilele de contact pot fi reintroduse.

 

10. ACUVUE® RevitaLens® 100 ml
solutie ACUVUE RevitaLens

Este o soluție multifuncțională de lentile de contact fabricată de Johnson și Johnson. Această soluție vă menține lentilele confortabile și curate și oferă o dezinfectare excepțională. Potrivit pentru toate tipurile de lentile de contact moi. Are proprietatea incredibila de a dezinfecta, curăța, clăti, elimina proteinele și hidratează lentilele. Când nu purtați lentilele, această soluție este utilizată și pentru depozitare. Este extrem de eficienta în eliminarea depozitelor și eliminarea germenilor și bacteriilor. În ciuda tuturor ingredientelor sale active, această soluție rămâne blândă pentru ochi, oferind purtătorilor confort și o senzație proaspătă în fiecare dimineață. Solutia obține cele mai bune rezultate atunci când este utilizat cu lentilele de contact din familia ACUVUE®.

Verifică

 


Soluțiile pentru îngrijirea lentilelor de contact sunt accesorii indispensabile, utilizate la curățarea, clătirea și depozitarea lentilelor de contact. Ele sunt recomandate de către medicul oftalmolog în momentul prescrierii unei perechi de lentile de contact, în funcție de nevoile pacientului și de tipul de accesoriu oftalmologic pe care îl porți. Soluțiile sunt esențiale atunci când vorbim despre purtarea unui set de articole optice lunare, săptămânale sau anuale, care necesită respectarea unor reguli speciale de întreținere.

O igienă mai bună pentru confort în purtarea lentilelor de contact

Lentilele de contact sunt ușor de utilizat, iar acum sunt mai confortabile și mai accesibile decât oricând. Dar, mulți dintre noi încă mai trișează atunci când vine vorba de igiena lentilelor de contact. Este ușor să greșim în dorința de a economisi timp și bani mai ales atunci când avem o viața activă, dar este foarte important să păstrăm lentilele curate pentru a avea parte de ochii fericiți și sănătoși.

Deci, dacă aveți nevoie de un memento cu privire la îngrijirea corespunzătoare a lentilelor de contact, suntem aici pentru a vă ajuta. Urmând aceste sfaturi, reduceți la minim riscul de apariție a iritațiilor, infecțiilor sau a altor probleme mai grave.

Cât de bine îți ingrijesti lentilele?

Cele mai frecvente simptome de proastă igienă a lentilelor de contact includ disconfort, roseată și vedere neclară. Dacă prezentați oricare dintre acestea, este timpul să revizuiți rutina zilnică de îngrijire a lentilelor și de a face unele schimbări. Vă spălați întotdeauna mâinile înainte de manipularea lentilelor? Fără scuze! Este esențial să vă spălați mâinile cu apă și săpun și să le ștergeți cu un prosop uscat, care nu lasă scame, de fiecare dată când manipulați lentilele.

Purtarea lentilelor de contact

Purtați lentilele mai mult timp decât este recomandat? Deși pare o metodă bună pentru a face economie sau poate ați uitat să vă comandați lentilele noi, purtarea lentilelor de contact, mai mult decât este recomandat, poate duce la disconfort în purtare și chiar la apariția infecțiilor oculare. Înlocuiți lentilele lunare după 30 de zile, cele săptămânale după 14 zile iar cele zilnice în fiecare zi.

Recomandări pentru întreținerea zilnică a lentilelor de contact

Când vine vorba despre întreținerea lentilelor de contact, lucrurile nu sunt de joacă, deoarece sănătatea ochilor tăi este mai presus decât purtarea oricărui tip de corecție optică. Pentru a avea ochi sănătoși, specialiștii Optilen recomandă respectarea următoarelor reguli de bază:

  • Curățați lentilele prin frecare, cu soluție - Pe piață există o varietate mare de soluții fără frecare care promit să-ți economisească timp dar experții recomandă curățarea lentilelor prin frecare ușoară ca fiind cea mai sigură și eficientă.
  • Evitați contactul lentilelor cu apa - Această regulă include clătirea lentilelor cu apă de la robinet, înotul sau chiar dușul cu lentilele de contact aplicate pe ochi. Aceasta poate însemna un plus de câteva secunde înainte și după dușul de la sala de sport, dar este important pentru a proteja lentilele și ochii de bacteriile din apa de la robinet.
  • Curățați și înlocuiți regulat suportul pentru lentile - Un suport care stă în baie sau în geantă este un magnet pentru murdărie și germeni. Spălați în mod regulat și înlocuiți cel puțin o dată la trei luni!

Folosiți întotdeauna doar soluție proaspătă. La sfârșitul unei zile lungi, veți fi poate tentați să stocați lentilele în soluția de ieri, dar această soluție conține, de asemenea, depozite de ieri și bacterii. Lentilele vor fi mai proaspete și mai curate în dimineața următoare, dacă le stocați în mod constant în soluție proaspătă, sterilă.

Când trebuie curățate lentile de contact

Momentul ideal pentru curățarea lentilelor de contact este imediat după ce le-ai purtat. Pe durata purtării, lentilele de contact captează o serie de factori din atmosferă precum praf, polen și alți alergeni. Aceștia au un efect dur asupra ochilor și provoacă iritații puternice.

Ochiul are proprietăți naturale de curățare, ce se găsesc în lacrimi. Lentilele de contact, în schimb, funcționează ca un fel de barieră care atrage impuritățile ce în mod normal s-ar depune pe ochi și ar fi curățate în mod natural, cu excepția că acestea rămân acolo și necesită o curățare specială. Popularitatea lentilelor de contact este influențată, în mare, de topul lunar al soluțiilor lentile de contact, efectuat pe baza opiniei utilizatorilor lor.

Pe primul loc se clasează soluțiile Clean Active Premium XXL, o marcă deja abonată la top 3. Aceasta este o soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, în timp ce durata de expediere nu depășește 24 ore. Formula unică- poloxamer și sodiu hialuronat- ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepărtarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Clean Premium Active poate fi utilizată pentru toate tipurile de lentile de contact.

Boston Simplus se clasează pe poziția a doua a podiumului. Soluțiile de lentile Boston Simplus sunt concepute pentru lentile dure, nu pentru lentile moi. Atât acest lucru, cât și faptul ca este un preparat de îngrijire și dezinfectare în același timp fac ca produsul marca Bausch & Lomb să fie unic în industria lentilelor de contact. Boston Simplus conține o crema hidratanta și un demachiant. Este de remarcat faptul că, cu preparatul de la Bausch & Lomb, nu trebuie să frecăm lentilele pentru a îndepărta impuritățile. Tot ce trebuie să faceți este să scufundați paharele într-un recipient cu lichid. Apoi, Boston Simplus funcționează singur, elimină poluantii de mediu (praful) și organici (grăsimi și depozite de proteine), precum și bacteriile și ciupercile periculoase. Clătirea zilnică a lentilelor din preparat asigură că acestea sunt perfect curate. De asemenea, Boston Simplus hidratează și conservă, ceea ce îl face mult mai bun decât alte preparate.

Opti-Free® PureMoist® încheie podiumul lunii noiembrie. Opti-Free® PureMoist® de la Alcon, este o soluție universală pentru toate tipurile de lentile de contact moi, inclusiv cele din silicon-hidrogel, Formula ei unică ajută umezeala să rămână mai ușor pe suprafața lentilei și oferă confort de până la 16 ore. Aceasta soluție versatilă curăță, dezinfectează, hidratează, clătește și păstrează lentilele de contact moi. Înlocuiește soluția EverMoist.


Citiți, de asemenea:

Abonează-te la newsletter și află primul noutățile
Versiunea mobilă
Doriți să continuați?