Vrei să începi

să porți lentile de contact?

Găsiți răspunsuri la întrebările dvs. despre lentilele de contact, descoperiți beneficiile acestora și alegeți lentilele potrivite pentru dvs.

  1. Pot folosi lentile de contact în loc de ochelari?
  2. Sigur! De asemenea, puteți folosi lentile și ochelari în mod alternativ. Alegerea dioptriilor corecte a lentilelor și luarea deciziilor cu privire la înlocuirea ochelarilor cu lentile ar trebui lăsate la latitudinea specialistului. Pe baza cercetării și a interviului cu pacientul, specialistul va ajuta la alegerea tipului potrivit de lentile de contact.
  3. Pot purta alternativ ochelari de prescripție și lentile de contact?
  4. Desigur! Ambele - ochelarii de prescripție și lentilele de contact sunt modalități bune de a îmbunătăți calitatea vederii și de a vă bucura de o imagine clară în fiecare zi. Le puteți folosi alternativ. Ce soluție să alegeți ar trebui să fie dictată nu numai de comoditate, ci și de factorii de sănătate. In cadrul consultatiei optometrice veti afla daca exista vreo contraindicatie la folosirea ochelarilor sau a lentilelor.
  5. Am astigmatism. Pot purta lentile de contact?
  6. Da. În zilele noastre, există multe tipuri diferite de lentile cu care persoanele care suferă de astigmatism pot obține rezultate foarte bune de corectare a vederii. Ele diferă de lentilele standard în primul rând prin formă - sunt lentile torice, nu sferice. Datorită acestei forme unice, lentilele torice se adaptează mai bine la forma corneei și pot avea dioptrii diferite în diferite părți ale cristalinului, ceea ce este foarte important în acest defect de vedere. Astfel de lentile sunt de obicei realizate dintr-un material siliconic hidrogel moale.
  7. Văd mai rău de aproape. Pot purta lentile de contact?
  8. Desigur! Prezbiopia afectează tot mai multe persoane peste 40 de ani. Ea rezultă din slăbirea progresivă a mușchilor responsabili de capacitatea de acomodare a ochiului. Cristalinul se intareste si isi pierde elasticitatea naturala. Aceasta se manifestă printr-o deteriorare progresivă a calității vederii - de aproape și de departe. Lentilele de contact concepute pentru a corecta prezbiopia sunt denumite progresive sau multifocale. Funcția lor cea mai caracteristică este aceea de a asigura o vedere clară de aproape și de departe - astfel încât utilizatorul să se poată bucura de un confort maxim în toate situațiile de zi cu zi, fără a fi nevoit să poarte două perechi de ochelari alternativ: una pentru aproape și alta pentru distanță.
  9. Poate un copil să poarte lentile de contact?
  10. Lentilele de contact pot fi purtate de la o vârstă fragedă. Înainte de a decide dacă copilul dumneavoastră poate purta lentile de contact, merită să răspundeți la următoarele întrebări:

    Este copilul suficient de responsabil?

    Învață ușor?

    Își îndeplinește în mod regulat obligațiile și își amintește despre ele?

    Va putea să-și pună și să-și scoată corect lentilele de contact, în ciuda oboselii?

    Va urma instrucțiunile despre cum să poarte lentilele și să le păstreze curate?

    Un răspuns pozitiv la aceste întrebări sugerează că această formă de corectare a vederii poate fi luată în considerare. Cu toate acestea, specialistul, pe baza examinării în ceea ce privește selecția lentilelor de contact, este cel care ia decizia finală dacă este momentul potrivit pentru începe să le porți.