Sunteți aici:

TERMENI sI CONDItII DE UTILIZARE

TERMENI sI CONDItII DE UTILIZARE

1. DISPOZItII GENERALE

Aceasta pagina va aduce la cunostinta termenii de utilizare in baza carora puteti folosi www.optilen.ro ("Site-ul" nostru), fie ca un oaspete, fie ca un utilizator inregistrat. Va rugam sa cititi acesti termeni de utilizare cu atentie inainte de a incepe sa utilizati Site-ul. Prin utilizarea site-ului nostru, dumneavoastra ("Utilizator" / "Client") ne indicati ca acceptati acesti termeni de utilizare si ca sunteti de acord sa ii respectati. Daca nu sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare, va rugam nu utilizati site-ul nostru.

2. DESPRE NOI

Site-ul www.optilen.ro este un site operat de KODANO.RO SRL ( "noi" ,"magazinul" sau "Vanzatorul"). Firma Kodano.ro SRL, este inregistrata in Romania, cu datele: CUI: 35537008, numarul de inregistrare national RC J5 / 211 / 29.01.2016, sediul social Oradea, str. Sucevei nr 14, ap. 111, Romania.

3. ACCESUL LA SITE

Accesul la site-ul nostru este permis temporar, si ne rezervam dreptul de a retrage sau modifica serviciile pe care le ofera site-ul nostru, fara notificare prealabila (regasiti mai jos). Noi nu vom fi responsabili daca, din orice motiv, site-ul nostru nu este disponibil in orice moment sau o anumita perioada. Din cand in cand, putem restrictiona accesul la anumite parti ale site-ul nostru, sau intreaga noastra pagina, pentru utilizatorii inregistrati la noi. Sunteti responsabil pentru efectuarea tuturor aranjamentelor care sunt necesare pentru a avea acces la site-ul nostru. De asemenea, sunteti responsabil de a va asigura ca toate persoanele care acceseaza site-ul nostru prin conexiune la internet sunt constienti de acesti termeni, si ca acestea sunt conformi cu ei.

4. PRACTICI INTERZISE

Nu trebuie sa se abuzeze de acest site. Nu se va: comite sau sa incuraja comiterea unei infractiuni; transmite sau distribui un virus, troian, bomba logica sau orice alt material cu continut rau intentionat, illegal, daunator din punct de vedere tehnologic, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, sau este in orice mod ofensiv sau obscene, care contine texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam. Deasemenea nu se va incerca spargerea (hack-uriea) sub nici o forma a Site-ul sau incercarea de a afecta performanta sau functionalitatea oricarei facilitati informatice accesate prin intermediul acestui site. incalcarea acestei prevederi constituie o infractiune si www.optilen.ro va raporta orice astfel de incalcare autoritatilor competente si va dezvalui identitatea utilizatorilor responsabili pentru a remedia situatia.

5. CONT DE CLIENT

5.1 Stabilirea Contului Clientului

in timpul plasarii primei comenzi, aveti posibilitatea de a configura un cont de client la www.optilen.ro . Pe langa o plasare mai usoara a comenzii, va oferi o serie de caracteristici suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a vedea istoricul comenzilor si detaliile acestora, a vedea si de a gestiona wishlist-ul (lista de produse favorite), a gestiona, actualiza precum si a reordona adresele si informatiile Dvs personale. La inregistrare, un e-mail de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail furnizata. Primirea acestuia incheie procesul de inregistrare. Pe langa furnizarea adresei de e-mail si parola, veti putea introduce informatii personale precum numele si prenumele, adresa si numarul de telefon, in sectiunile “Informatii personale” si “Adresele mele” din panoul de administrare ale Contului Clientului. Ne rezervam dreptul sa refuzam inregistrarea contului dvs daca scopul contului sau folosirea serviciilor site-ului nostru sunt evident in contradictoriu cu principiile si obiectivele Site-ului nostru; daca activitatea desfasurata este in contradictie cu normele sociale in vigoare; daca inspira la violenta sau la comiterea unei infractiuni sau incalca drepturile tertilor; daca incarcati informatii comerciale nesolicitate sau daca detaliile de contact sunt indoielnice cu privire la acuratetea sau veridicitatea lor si aceasta nu poate fi lamurita prin mijloace de contact telefonic sau prin e-mail. Putem deasemenea sa refuzam inregistrarea unui cont, daca am primit o notificare oficiala a caracterului ilegal al datelor furnizate sau altor activitati de genul, si ati fost in prealabil notificat deja de intentia noastra de a preveni accesul dvs la contul de client. Prin detalii de contact indoielnice sau care ridica suspiciuni intemeiate se intelege in special: un nume de localitate/oras inexistent, un nume de strada care nu exista intr-un anumit oras/localitate sau un nume de destinatar fals (de exemplu, numele unui personaj fictiv). Puteti contesta decizia cu privire la refuzul de inregistrare in termen de cel mult 14 zile prin depunerea unui formular de reclamatie in modul indicat in sectiunea de RECLAMATII a prezentului document “TERMENII si CONDITII”

5.2 Stergerea Contului de Client

Putem sterge un cont de client daca de pe acesta nu s-a plasat nici o comanda si nu s-a inregistrat nici o activitate timp de 2 ani. S-ar putea, de asemenea, sterge contul in cazul abaterilor mentionate in sectiunea de PRACTICI INTERZISE inainte de inlaturarea a contului, o sesizare va fi trimisa la adresa furnizata in detaliile contului. Puteti solicita, de asemenea chiar si dumneavoastra eliminarea contului in orice moment prin trimiterea unui e-mail la adresa noastra de contact. in cazul in care stergerea contului a fost initiata de catre NOI, restabilirea contului este posibila doar dupa acordul nostru. Stergerea contul de client nu afecteaza performanta contractelor de vanzare deja incheiate, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

6. COMENZI

6.1 Plasarea unei comenzi

Comenzile pot fi plasate atat de utilizatorii inregistrati care poseda un cont de client cat si de utilizatorii neinregistrati. in scopul de a incheia contractul de vanzare, un utilizator neinregistrat trebuie de fiecare data sa furnizeze numele lui/ei si prenumele, adresa si numarul de telefon. Utilizatorul inregistrat poate utiliza adresa furnizata in contul lui/ei sau poate adauga o noua adresa de livrare. Ambii utilizatori atat inregistrati cat si neinregistrati, trebuie, de asemenea, sa accepte de fiecare data prezentele CONDITII GENERALE in forma lor cea mai recenta.
Prin plasarea unei comenzi prin intermediul site-ului nostru, ne garantati ca:
• utilizati serviciile noastre in mod voluntar
• datele continute in formularul de inregistrare sunt adevarate si nu incalca drepturile tertilor
• ati fost supus unui test oftalmologic la un oftalmolog acreditat si garantati ca valoarea dioptriilor de lentile introdusa in timpul procesului de comanda este in concordanta cu reteta prescrisa de oftalmolog.

KODANO RO SRL se ocupa doar cu vanzare cu amanuntul. Prin urmare, Clientul nu poate achizitiona mai mult de 20 bucati din acelasi produs sau unul similar. De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza o comanda plasata de un intreprinzator (un Utilizator de persoana juridica) in cazul in care valoarea totala a contractului este mai mare de 1000 RON in 30 de zile consecutive. Ordinele efectuate prin intermediul site-ului poate fi plasate 24h/zi, pe tot parcursul anului. Comenzile plasate dupa ora 14:00 in zilele lucratoare, in zilele de sambata, duminica si de sarbatorile legale, vor fi procesate in urmatoarea zi lucratoare (de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale). Plasarea unei comenzi pe site-ul nostru constituie o propunere de cumparare in sensul din Codul Civil Roman, care este irevocabila in termen de 5 zile lucratoare (dupa care acesta expira) si este formata din urmatoarele actiuni:

• selectarea de produse oferite de www.optilen.ro
• selectarea modului de plata si al metodei de livrare
• autentificarea la contul de client atunci cand comanda este plasata de catre utilizatorii inregistrati, cu exceptia cazului in care el/ea s-a autentificat deja.
• completarea datelor mentionate in primul paragraf din prezenta subsectiune atunci cand comanda este plasata de catre un utilizator neinregistrat (fara cont de client).
• finalizarea comenzii.

6.2 incheierea contractului de vanzare

Contractul de vanzare se incheie prin plasarea unei comenzi de catre Client si acceptarea acesteia de catre Vanzator. Ca raspuns la comanda plasata, Vanzatorul are la dispozitie 5 zile lucratoare:

• sa accepte comanda (Clientul este astfel informat prin e-mail de confirmarea comenzii, iar contractul de vanzare se incheie la data primirii mesajul de confirmare), sau
• sa refuze comanda (in special in cazul abaterilor mentionate in sectiunile PRACTICI INTERZISE si CONT CLIENT, caz in care nu se finalizeaza concluzionarea comenzii), sau
• sa propuna modificari (asa-numita contraoferta). intr-un astfel de caz, pentru contractul care urmeaza sa fie incheiat, este necesara acceptarea de catre Client a contraofertei. Motivul contraofertei poate avea la baza situatia lipsei disponibilitatii produsului/produselor in depozit sau la furnizorii magazinului. Contraoferta este valabila din punctul vanzatorului de vedere, termen de 2 zile. Dupa acest timp va expira. Acceptarea contraofertei de catre utilizator in acest termen de 2 zile, va incheia contractul de vanzare in conformitate cu termenii din contraoferta.

in timpul plasarii unei comenzi, aveti posibilitatea de a identifica si corecta orice erori care pot sa apara. Vanzatorul poate verifica in orice moment acuratetea si veridicitatea datelor pe care au fost furnizate. Vanzatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare in termen de 10 zile lucratoare de la data la care contractul a fost incheiat in caz de abateri mentionate in sectiunile PRACTICI INTERZISE si CONT CLIENT. Toate preturile de la Magazinul sunt specificate in lei (RON) si includ TVA.

7. LIVRAREA SI PLATA

Sunteti obligat sa verificati daca pachetul are semne de deschidere sau de deteriorare in momentul livrarii in prezenta unui curier sau postas. in cazul in care se regasesc semne de deschidere sau deteriorare care ar fi putut aparea in timpul transportului sunteti obligati sa urmati protocolul stabilit de catre curier sau postas, si sa ne aduceti la cunostinta imediat la adresa de e-mail sau prin formularul de contact disponibil in sectiunea de contact. Timpul de expediere este timpul aproximativ in care comanda dvs ar trebui sa paraseasca incinta companiei noastre. In caz de lipsa disponibilitatii produsului la magazin sau la furnizorii magazinului, suntem obligati sa va informam cu privire la orice intarzieri prin e-mail sau telefon. in cazul mai multor produse comandate intr-o singura expeditie, timpul de livrare este egala cu cel al produsului cu cel mai lung timp de livrare. Timpul de expediere incepe in clipa in care este confirmata plata in contul nostru, in cazul in care plata se face pana la ora 02:00, sau in ziua urmatoare daca plata se face dupa aceasta ora, cu exceptia cazurilor mentionate in subsectiunea PLASAREA UNEI COMENZI. Metodele de plata disponibile la magazin sunt: numerar la livrare prin curier (ramburs), prin transfer bancar sau Paypal.

8. RETURNAREA

Aveti dreptul sa renuntati la comanda, fara a da nici un motiv, in termen de 14 zile de la data livrarii produsului. Pentru a face acest lucru, va trebui sa trimiteti in scris la adresa de e-mail sau prin formularul de contact disponibil in sectiunea de contact. Daca doriti sa returnati produsele, sunteti obligati sa returnati bunurile catre Optilen.ro, in termen de cel mult 14 zile. Produsele returnate trebuie sa fie in cantitatea si in starea in care au fost receptionate. In special, trebuie sa fie insotite de toate elementele primite odata cu produsul: accesorii, manuale de utilizare, termeni si conditii si alte documente similare (fara dovada de cumparare), precum si ambalajul original, chiar daca acesta a fost deteriorat in cursul normal al receptiei produsului. Produsul returnat trebuie sa fie ambalat in siguranta pentru a se asigura un transport sigur. Restituirea sumei pe care ati platit-o se va face prin transfer bancar, in termen de 14 de zile in contul furnizat de catre dvs. In cazul unei restituiri intr-un cont bancar din strainatate, operatorul magazinului face un transfer numai cu optiunea SHA aleasa, prin care comisionul bancii de trimitere este acoperit de magazin, iar comisionul de banci terte sunt acoperite de catre Client. Va rugam sa efectuati returnarea produselor la urmatoarea adresa: KODANO.RO SRL str SUCEVEI, Nr 14, Ap.111 410078 ORADEA, judet Bihor, Romania"

9. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Site-ul nostrum colecteaza numai datele care sunt necesare pentru furnizarea adecvata a serviciilor oferite. Datele dvs personale pot fi transferate catre terti exclusiv in scopul si in masura necesara pentru indeplinirea corespunzatoare a serviciilor, in conformitate cu prezentul regulament de Termeni si Conditii, in special companiilor postale si de curierat, precum si operatorilor de plata on-line. inainte de a utiliza serviciile operatorilor de plata on-line, se recomanda ca dvs. sa va familiarizati cu Termenii si Conditiile de pe site-urile lor. Daca va abonati la newsletter-ul nostru, vom folosi, de asemenea, adresa de e-mail pentru a va tine la curent cu ofertele noastre speciale. Puteti anula abonamentul in orice moment, urmand instructiunile incluse in fiecare buletin. Baza de date a utilizatorilor este protejata prin lege. Ea este asigurata mai ales impotriva accesului neautorizat. Administratorul datelor personale este operatorul magazinului online disponibil la www.optilen.ro, care proceseaza informatiile personale ale utilizatorilor, in conformitate cu dispozitiile din Legea privind protectia datelor cu caracter personal din Codul Civil Roman. Magazinul nu este responsabil pentru autenticitatea informatiilor si datelor furnizate de utilizatori sau informatii despre utilizatorii puse la dispozitia altor utilizatori. Site-ul nu va avea acces la informatii si date referitoare la utilizatorii, oricaror terti, fara baza legala care ne-ar obliga sa facem acest lucru. De asemenea, nu vom impartasi in niciun alt mod decat cel care rezulta din activitatile magazinului si domeniul de aplicare a autorizatiei acordate si declaratiilor facute. Mai mult decat atat, facem toate eforturile pentru a se asigura ca aceasta informatie este pazita in mod adecvat. Aveti dreptul de a inspecta datele personale si dreptul de a le modifica, de a le schimba si a solicita eliminarea lor. Exercitarea dreptului de a solicita o schimbare, modificare sau eliminare a datelor din sistemul Site-ului este posibila dupa trimiterea unei cereri relevante care contine numele numele / firma pe adresa noastra de e-mail. Eliminarea datelor de la Magazinul este echivalent cu eliminarea contului de client. Vom elimina datele permanent si irevocabil, incetand astfel procesarea informatiilor dvs personale. Ne rezervam, cu toate acestea, dreptul de a pastra date, cum ar fi timpul de conectare si adresa de conectare IP dupa eliminarea contului de client pentru potentiale solicitari ale politiei si parchetului, precum si datele necesare pentru solutionarea contractelor incheiate pana cand acestea sunt decontate.

POLITICA PRIVIND COOKIE’URILE

Magazinul nu colecteaza in mod automat orice date cu exceptia celor cuprinse in cookie-uri . Cookie-urile sunt fisiere text mici trimite prin magazin si stocate pe computer care contin anumite informatii cu privire la modul in care folositi site-ul nostru . Magazinul foloseste cookie-urile pentru a ajuta Site-ul in a va furniza oferte personalizate . Ele sunt , de asemenea, utilizate in timpul procesului de achizitie, ca apoi sa-si aminteasca cumparaturile pe care le-ati facut . Cookie-urile utilizate de Magazinul poate fi temporare sau permanente. Cookie-urile temporare sunt sterse cand inchideti browser-ul , in timp ce cookie-urile permanente sunt stocate dupa ce iesiti din site, deoarece acestea contin informatii , cum ar fi parola sau datele de conectare, ceea ce ajuta la o utilizare mai rapida si mai usoara a Site-ului nostru . Se poate bloca oricand instalarea de cookie-uri si sterge cookie-urile permanente prin selectarea optiunilor corespunzatoare din browser. in cazul in care aveti nevoie de asistenta, utilizati meniul de ajutor al browser-ului sau contactati producatorul de browser . Pe langa cookie-uri, magazinul poate colecta, de asemenea, date care sunt colectate in mod normal de catre administratorii de sistem, sub forma asa-numitelor loguri sau jurnale loguri. Informatiile continute in loguri pot include adresa IP, tipul de platforma si browser web pe care il utilizati, furnizorul de servicii Internet si adresa paginii de la care ati intrat pe site-ul nostru. Unele pagini de pe acest site si alte interactionari cu dvs pot include asa-numitele balize web (denumite de asemenea ca pixel.gifs 1x1 sau tag-uri de actiune). balizele web permit sa obtina informatii cum ar fi adresa IP a calculatorului pe care a fost deschisa o pagina, URL-ul paginii, timpul de incarcare al paginii, tipul de browser, precum si informatiile continute in cookie-uri, in scopul de a evalua eficacitatea reclamelor noastre. Aceste date vor fi arhivate si utilizate in scopul analizei statistice si de evaluare a miscarii globale de utilizatori ai site-ului. Aceste date nu vor fi asociate cu informatiile personale. in plus, vom folosi terti furnizori, inclusiv Google, pentru a afisa anunturile noastre de pe internet si vom folosi cookie-uri pentru a difuza anunturi pe baza vizitelor inainte de a site-ului nostru. Puteti renunta la utilizarea de catre Google a cookie-urilor, accesand publicitate OptOut pagina Google. De asemenea, puteti renunta la utilizarea de catre noi a Google Analytics, accesand Analytics OptOut pagina Google.

10. RECLAMATII

Aveti dreptul de a face o plangere cu privire la executarea comenzii dvs.. O plangere trebuie sa fie cel mai bine prezentata ca o forma lizibila, completata cu numele si prenumele, numarul de ordine, descrierea produsului cu contractul si data comenzii. Acest lucru va permite o procesare mai usoara si mai eficienta a plangerii. Acestea vor fi procesate in termen de 14 zile de la data livrarii. Sunteti obligati sa trimiteti produsul inapoi, pentru aplicarea regulilor de prudenta. Este deosebit de important ca lentilele sa fie intr-o stare care sa permita evaluarea expertilor, adica sa fie cufundate intr-o solutie si ambalate intr-o maniera care sa le protejeze de deteriorarea mecanica in timpul transportului. Va rugam sa trimiteti produsele la urmatoarea adresa: KODANO.RO SRL
str SUCEVEI, Nr 14, Ap.111
410078 ORADEA Judetul Bihor, Romania

Dupa ce primim plangerea, vom transmite lentilele la producator. Pe baza EVALUARII experta de catre producator, valabilitatea creantei va fi stabilita. Clientul va fi informat cu privire la rezultatul verificarii.

www.optilen.ro nu ia in considerare plangerile in cazul in care:

Clientul a comis o greseala in timp ce a plasat comanda (produsele nu au fost alese corespunzator, parametri ai lentilei sunt gresiti)
Clientul nu a avut lentile prescrise de un optician sau oftalmolog sau lentilele au fost prescrise in mod eronat
Clientul nu a fost supus testelor la opticieni
Clientul a abuzat de lentile, in special prin permiterea lentilei sa se usuce prin lipsa de utilizare a solutiei de ingrijire dupa extragerea din blister sau lentile murdare, ceea ce duce la lipsa posibilitatii de a efectua evaluarii expertilor.
Clientul a folosit lentilele mai mult decat este recomandat de catre producator.
in cazul in care plangerea nu este justificata din cauza acestor motive, lentilele returnate vor fi trimise inapoi la client.

11. DREPTURILE SI OBLIGATIILE PARTILOR

Ne vom stradui ca munca www.optilen.ro sa fie continua, fara nici o intrerupere. Ne rezervam dreptul de a interveni in structura tehnica a contului de Client, in scopul de a diagnostica defectiuni in serviciile magazinului. Ne rezervam de asemenea dreptul de a opri temporar anumite functionalitati, in scopul de a le imbunatati, adauga servicii sau efectua operatiuni de intretinere, cu notificarea prealabila prevazuta pentru utilizatorii inregistrati. Sunteti obligati sa actualizeti imediat datele furnizate la inregistrare, in cazul in care apar modificari. Sunteti obligati sa pastrati parola si contul dvs. in conditii de siguranta impotriva accesului neautorizat. in plus, este obligatia dumneavoastra sa va abtineti de la actiuni ilegale si / sau rau intentionate enumerate in sectiunile INTERZISE utilizarii si a contului de client.

12. DESCRIEREA PRODUSELOR

Noi am incercat sa fie cat mai exacte posibil. Cu toate acestea, noi nu garantam ca toate descrierile produselor sunt complete, complet fiabile, curente sau fara erori. In cazul in care un produs oferit de Site-ul Optien.ro nu este asa cum este descris, singura rezolvare este sa se returneze in stare neutilizata.

13. DECLINAREA RESPONSABILITATII

Informatiile de pe acest site sunt furnizate ca informatii generale si nu sunt destinate pentru a oferi sfaturi medicale. Nu ar trebui sa fie invocate ca un substitut pentru sfaturi medicale profesionale, diagnostic sau tratament. Toate intrebarile medicale pe care le pot avea despre starea dumneavoastra medicala, tratament sau diagnostic trebuie sa fie prezentate cu medicul oftalmolog. Nu trebuie niciodata sa ignorati sfatul medicului sau intarzierea consilierii profesionale din cauza oricaror informatii continute pe site sau in legatura cu acest site. Cu exceptia celor mentionate in mod expres si neechivoc in caz contrar www.optilen.ro nu sustine, controleaza sau sa isi asuma responsabilitatea pentru orice produs, marca, metoda, tratament, informatii sau serviciu de pe acest site.

14. DISPOZITII FINALE

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente. Ne rezervam dreptul de a modifica Termenii. Modificarea Termenilor intra in vigoare la expirarea perioadei de notificare, cu durata de 14 de zile. Pentru comenzile plasate inainte de intrarea in vigoare a modificarilor aduse Termenilor, se aplica prevederile Termenilor in vigoare la momentul lansarii comenzii. Va multumim pentru vizita pe site-ul nostru!
Abonează-te la newsletter și află primul noutățile
Versiunea mobilă
Doriți să continuați?