Sunteți aici:

Ghidul vederea ta în mâinile tale


Dacă nu vedeti clar, cauza cea mai frecventă este defectul vederii. Când doriți să aflați mai multe despre avantajele corectării ochilor folosind lentilele de contact, citiți ghidul nostru și articolele valoroase create de echipa de experți Optilen.ro.
 

Despre ochi și vedere
despre ochi și vedere

De-a lungul timpului, s-au conturat mai multe păreri despre îngrijirea lentilelor de contact. Cu toate aceste, procedura de curățare, îngrijire și conservarea acestora în recipiente special create de către producători respectă de regulă pașii standard descriși în instrucțiunile de utilizare și curățare a lentilelor. Atenție însă la respectarea câtorva instrucțiuni obligatorii: nu atingeți capacul deschis al recipientului în care se află soluția, verificați periodic termenul de valabilitate al soluției și puneți la loc capacul recipientului imediat după folosire! În felul acesta, veți preveni infectarea și veți prelungi durata de viață a lentilei!

Citește mai mult
 
Afecțiunile oftalmologice si lentilele
oculare si lentilele de contact

Un subiect de interes general asupra căruia intenționăm să ne concentrăm atenția este acela legat de afecțiunile oftalmologice și tipurile de lentile de contact care ajută la corectarea acestora. Despre afecțiunile oftalmologice frecvent semnalate în rândul pacienților care comandă lentile de contact pe baza prescripțiilor medicale dorim să precizăm faptul că în rândul celor cu incidență ridicată: miopia, hipermetropia, astigmatismul și presbiopia.

Citește mai mult

 

Ghid de utilizare lentile de contact
utilizare lentile de contact

Noua generație de lentile de contact aduce cu sine un nivel mult mai ridicat de hidratare la nivelul ochilor, ceea ce însemna evitarea riscurilor de uscare prematură a ochilor. În al doilea rând, respectând regulile specificate de către producătorii de accesorii medicale în cuprinsul unui ghid de lentile de utilizare lentile de contact, pacienții sunt fericiți de riscul apariției infecțiilor sau alergiilor oculare.

Citește mai mult

 

Lentilele - solutia ideala la ochelarii
lentilele de contact imbunatatire constanta

Numeroase cercetări de specialitate au căutat să demonstreze impactul perechilor de lentile de contact moderne asupra sănătății ochilor copiilor, adolescenților și tinerilor. Întrucât ochiul uman este în plin proces de dezvoltare, este lesne de înțeles de ce, în această perioadă regăsim cel mai însemnat procent de populație la care apar primele probleme de vedere.

Citește mai mult

 

Lentilele de contact pe baza ochelarilor
lentilele de contact pe baza ochelarilor

Pe baza ochelarilor este posibil ca medicul oftalmolog sau tehnicianul optometrist să stabilească puterea lentilelor de contact. Din aceaste considerente, dacă pacientul alege să poarte, în același timp, ochelari de vedere și lentile de contact, este nevoie de două prescripții medicale separate.

Citește mai mult
 
Cum păstrăm lentilele în recipiente speciale?
recipientele pentru lentilele de contact

Lentilele de contact se curăță zilnic, se scot și se depozitează în recipiente speciale dedicate acestora. Care sunt avantajele recipientelor pentru lentilele? Recipientele de păstrare pot reprezenta surse de bacterii. După folosire este necesar să fie golite, curăţate și clătite cu soluţii sterile recomandate, iar apoi lăsate să se usuce la aer. De asemenea, aceste recipiente trebuie înlocuite în mod regulat, conform recomandărilor date de producător sau de specialist.

Citește mai mult
 
Aplicarea lentilelor de contact
aplicarea lentilelor de contact

Prima aplicarea a lentilelor de contact ar trebuie să aibă loc, întotdeauna, sub supravegherea unui specialist medical care te va sfătui, în permanență, cum să faci mai bine acest lucru. Prezenta sa facilitateaza, în mod obiectiv, învățarea procedurii de aplicare a lentilelor de contact, deoarece el are posbilitatea de a-l monitoriza pe pacient în tot ceea ce face și îi poate corecta eventualele erori care pot influenta pozitionarea eficienta a lentilelor de contact.

Citește mai mult
 
Îndepărtarea corectă a lentilelor
Îndepărtarea corectă a lentilelor de contact

Și la îndepărtarea lentilelor trebuie să urmezi procedurile de igienă ca în cazul aplicării lentilelor de contact. Lentilele de contact au întotdeauna tendința de a se centra pe mijlocul suprafeței ochiului și de a ieși cu maximă ușurință, mai ales atunci când ești pe deplin familiarizat cu procedura îndepărtării acestora la finalul unei zile și cu respectarea regulilor privind îndepărtarea corectă.

Citește mai mult
 
Pot lentilele să rămână în ochilor?
lentilele de contact să rămână în ochilor

Lentilele de contact pot rămâne în interiorul ochiului pentru o perioadă mai lungă de timp. Deși acest lucru se petrece foarte rar, ce-i drept, unele persoane pot primi un fragment un fragment de lentilă sub pleoapă fără să își dea seama. De obicei, lentilele pot fi îndepărtate de sub pleoape, prin clătirea ochilor cu soluție și prin masarea pleoapelor până când lentila este îmdepărtată.

Citește mai mult
 
Cum să îndepartezi lentilele blocate în ochiului?
lentilele de contact să rămână în ochilor

Îndepărtarea lentilelor de contact blocate se poate realiza extrem de ușor, dacă urmezi câteva sfaturi indicate de către specialiști. Înainte de toate, însă, nu este niciun fel de motiv să te panichezi, întrucât lentilele de contact nu se pot pierde niciodată în interiorul ochilor, contrar credinței populare care circulă pe toate căile de comunicație.

Citește mai mult
 
Disconfortul asociat purtării lentilelor de contact
disconfortul lentilelor de contact

Disconfortul lentilelor de contact apare numai în timpul uzurii lentilelor și poate proveni fie din cauze specifice lentilelor de contact, fie din mediul înconjurător. Cauzele specifice ale lentilelor de disconfort ale lentilelor de contact includ umectabilitatea materialului lentilei, designul obiectivului, potrivirea lentilelor, modalitatea de purtare (uzură zilnică vs. uzură extinsă) și soluții de îngrijire a lentilelor.

Citește mai mult
 
Miopia și soluțiile de corecție optică
lentile de contact pentru miopiei

Lentilele de contact se recomandă îndeosebi persoanelor cu miopie, a căror diferență de dioptrii între cei doi ochi este mai mare de 2 D. Dar orice persoana, poate opta, la recomandarea medicului, pentru corecția prin lentile de contact, care prezintă avantajul de a extinde câmpul vizual și de elimina distorsiunile provocate de rama ochelarului.

Citește mai mult
 
Soluții de corecție optică în cazul hipermetropiei
lentilele pentru hipermetropiei

Ce sunt lentilele de contact pentru persoane probleme cu vederea la aproape? Soluții moderne de corecție optică în cazul hipermetropiei, astigmatismului hipermetropic sau al presbiopiei.

Citește mai mult
 
Astigmatismul - ce este și, diagnosticat
lentilele de contact torice

De reținut este faptul că astigmatismul este o tulburare de refracție adesea fiziologică sau având cauze de natură degenerativă. Tehnica clasică și cu cea mai mare eficiență de corectare a astigmatismul este apelarea la diferitele categorii de lentile de contact torice.

Citește mai mult
 
Lentilele multificale - cum le alegem?
lentilele de contact multificale

Lentilele de contact multifocale, denumite în termeni medicali și lentile de contact progresive, sunt destinate, prin excelență, corectării problemelor legate de scăderea capacității de acomodare a ochilor și a unei afecțiuni oftalmologice cunoscute sub numele de presbiopia.

Citește mai mult
 
Ce este ambliopia? Corectată cu ajutorul lentilelor
ambliopia - lentilele de contact

Ambliopia, cunoscută mai frecvent în limbajul uzual ca "ochiul leneș" reprezintă, în continuare, una din problemele cele mai frecvente cu care se întâlnește oftalmologul și în special, oftalmologul pediatru. Ce înseamnă ambliopie? Înseamnă performanța slabă a unuia din ochi, în ciuda corecției optice, mai precis a ochelarului sau a lentilelor de contact.

Citește mai mult
 
Din ce materiale sunt fabricate lentilele de contact?
materiale sunt fabricate lentilele

Lentilele de contact moi sunt realizate din materiale plastice flexibile hidrofile („iubitoare de apă”) numite hidrogeluri. Materialele pe bază de hidrogel au proprietatea de a absorbi cantități semnificative de apă pentru a menține lentilele moi și suple.

Citește mai mult
 
Lentilele pe bază de silicon-hidrogel
lentilele de contact silicon-hidrogel

Cel mai răsunător succes l-au cunoscut, până în acest moment, fără doar și poate, lentilele de contact pe bază de silicon-hidrogel. De aceea, având în vedere beneficiile aduse de aceste sortimente de accesorii oftalmologice, au fost lansate, rând pe rând, 3 generații de lentile de contact pe bază de silicon-hidrogel.

Citește mai mult
 
Istoria lentilelor de contact
istoria lentilelor de contact

Lentilele de contact au în spate o frumoasă istorie, care le confer un plus de farmec și de valoare, care să vină în sprijinul tuturor pacienților care au nevoie de corecție optică. Lentilele de comtact sunt un accesoriu pe care foarte mulți oameni îl întrebuințează în ziua de azi, într-o epocă în care ochii sunt solicitați tot mai mult de diferitele activități cotidiene.

Citește mai mult
 
Despre lentilele cu dioptrii mari
lentilele de contact cu dioptrii mari

De exemplu, a purta lentile de contact cu dioptrii de -13 nu este cu nimic mai diferit comparativ cu purtarea unui set de lentile de contact cu dioptrii de -2! Care sunt avantajele lentilelor de contact care pot corecta formele grave ale defectelor de vedere?

Citește mai mult
 
10 lucruri purtătorii de lentile ar trebui să știe
10 lucruri pe care purtătorii de lentile de contact

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale eliberate pe bază de prescripție medicală specializată și trebuie luate în serios, deoarece purtarea acestora poate avea și consecințe nefaste.

Citește mai mult
 
Lentilele de contact pentru copii
lentilele de contact pentru copii

În cazul copiilor, ochelarii de vedere și lentilele de contact sunt cele mai potrivite metode pentru a le corecta vederea. În ultimii ani, medicii oftalmologi îi incurajează, din ce în ce mai mult, pe părinți, să opteze pentru lentilele de contact atunci când vine vorba de corectarea unor afecțiuni curente precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul, afecțiuni cu care copiii lor au fost recent diagnosticați.

Citește mai mult
 
Lentilele de contact pentru sportivi
lentilele de contact pentru sportivi

Ce categorii de lentile de contact alegem în funcție de activitatea sportivă practicată? În ceea ce privește compatibilitatea dintre modelul de lentile de contact ales si sportul practicat, specialistul oftalmolog are datoria de a face o analiză amănunțită a nevoilor pacientului și de a-i recomanda tipul de lentila care este cel mai potrivit.

Citește mai mult
 
Lentilele culoarea naturală a ochilor
lentilele colorate culoarea naturală a ochilor

Lentilele colorate ca cea mai eficace optiune pentru a-ți schimba culoarea naturală a ochilor, chiar dacă nu suferi de o problemă de vedere. Chiar dacă nu ai fost niciodată diagnosticat cu o afecțiune oculară, totuși, ai posibilitatea, din rațiuni estetice, să schimbi culoarea naturală a ochilor tăi.

Citește mai mult
 
Cele mai bune lentilele colorate albastre
lentilele de contact colorate albastre

Lentilele de contact albastre sunt folosite de persoanele care doresc să își schimbe ușor aspectul. Ele aleg versiunea albastră a lentilelor, deoarece caracteristicile sale speciale sunt finețea și delicatețea.

Citește mai mult
 
Lentilele de contact pentru ochii uscati
lentilele de contact pentru ochii uscati

Rezultatele cercetărilor îndelungate au dovedit că cele mai bune modele de lentile de contact sunt cele care prezintă un gtad ridicat de umiditate și o putere crescută de retenție a apei, cum ar fi lentilele #bioview și Proclear, din familia de lentile CooperVision. De altfel, în scop terapeutic, medicul oftalmolog îți poate recomanda și un set de articole medicale optice favorabile combaterii ulceratiilor corneene.

Citește mai mult
 
Sindromul uscăciunii oculare
sindromul uscăciunii oculare - lentile de contact

Uscăciunea oculară poate fi prevenită prin metode simple, la dispoziția pacientului, sau recomandate de către medicul oftalmolog. Efectuarea unui control oftalmologic anual, achiziționarea unui sortiment nou de soluție îngrijire lentile de contact, utilizarea picăturilor pentru ochi, purtarea perechii adecvate de lentile de contact ori întrebuințarea lentilelor de contact de unică folosință pot ajuta la eliminarea manifestărilor negative asociate uscăciunii oculare.

Citește mai mult
 
Cum se comportă ochii tăi în timpul somnului?
lentile pentru utilizare continuă

Dacă ai probleme cu somnul sau ochii tăi se simt obosiți din cauza faptului că nu reușești să respecți orele de somn, poți lua legătura cu un specialist oftalmolog sau cu un expert care să te ajute să elimini această problemă sau să rezolvi manifestările neplăcute ale ochilor care derivă din lipsa unui somn nesănătos sau ineficient.

Citește mai mult
 
Clasamentul lentilelor și al soluțiilor
Clasamentul lentilelor și al soluțiilor de lentile 2021

Cum să alegeți lentilele de contact și soluțiile de lentile? Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați un produs și la ce să acordați atenție? Clasamentul celor mai bine vândute lentile și soluții de lentile în 2021 la magazinul Optilen.ro, inclusiv o listă cu cele mai populare și cele mai frecvent achiziționate modele, poate fi de ajutor în răspunsuri.

Citește mai mult

 

De ce este foarte important să ne protejăm vederea?

Datorită ochilor putem admira frumoasele apusuri de soare, zâmbetul persoanei dragi sau primii pași ai copilului. Din păcate vederea se deteriorează odată cu vârsta. Efecte negative asupra acuității vizuale pot să aibă un regim alimentar necorespunzător, stresul sau lipsa exercițiilor speciale.

În acest sens vă prezentăm câteva metode ce vă vor permite să vă mențineți acuitatea vizuală pentru cât mai mult timp și informații despre îngrijirea corectă a ochilor. De asemenea aici puteți lua legătura cu experții noștri care vă vor împărtăși din experiența lor sau vă vor îndepărta grijile si nelămuririle apărute, prin sfaturi competente.

Anatomia ochiului

Ochiul este un organ foarte delicat. Vă prezentăm, din ce se compune ochiul nostru:

Abonează-te la newsletter și află primul noutățile
Versiunea mobilă
Doriți să continuați?