Topul soluții îngrijire lentile Iunie 2022

1

  • Clean Active Premium XXL 600 ml - este o marcă de soluție pentru lentile de contact multifuncțională, cu o formulă unică, având în compoziție o substanță activă pe bază de hialuronat de sodiu. Capacitatea recipientului este de 600 ml, care ajută la păstrarea lentilelor curate. Utilizarea regulată permite îndepaătarea ușoară a depunerilor de proteine acumulate pe suprafața lentilelor. Soluția se pretează la toate tipurile de lentile de contact, în special atunci când este vorba despre articolele optice de ultimă generație.
Verifică

2

  • ReNu Multiplus 360 ml - este un tip de soluție multifuncțională care prezintă acele proprietățile optime pentru a înlătura depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfectează lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Soluția este fabricată având în componență tehnologia și substanța revoluționară Hydranate, care înlătură eficient depunerile de grăsimi și ține ochii departe de potențialelele riscuri infecțioase de natură virală sau bacteriană. Servește la curățarea, dezinfectarea, clătirea, hidratarea și păstrarea lentilelor de contact.
Verifică

3

  • Soluția ReNu MultiPlus® înlătură depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfecteaza lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Conține Hydranate® substanță specială ce înlătură și ține la distanță depunerile proteice. Servește la curățarea, dezinfectarea, clătirea, hidratarea și păstrarea lentilelor de contact ReNu MultiPlus omoară microbii in doar 4 ore și ajută astfel la menținerea confortului lentilelor și păstrarea sănătății ochilor tai. Soluția multifuncțională ReNu MultiPlus conține Hydranate, un ingredient special care îndepărtează depunerile de proteine. Poți astfel să cureți, să clătești, să dezinfectezi și să îndepărtezi proteinele și să păstrezi lentilele cu un singur tip de soluție ReNu MultiPlus 100 ml.
Verifică
4

solutie ReNu Multiplus 500 mlSoluție modernă cu un conținut ridicat de Hydranate, ReNu Multiplus are proprietatea înlăturării rapide a depunerilor de praf, lipide cât și a altor particule, îmbibate cu microorganisme. Clătește și dezinfectează lentilele de contact și este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. În afară de o hidratare și o clătire eficiente, aceasta soluție permite și păstrarea, în recipient dedicate, a lentilelor de contact.

Sunt ambalate atât în sticluțe de 100 ml, cât și în sticluțe de 500 ml, cu alte cuvinte poate fi folosită atât atunci când te afli acasă, cât și atunci când pleci în concediu. Soluția nu se utilizează în cazul în care pacientul este alergic la diferite componente ale produsului. Soluția ReNu Multiplus se utilizează pentru clătire, după curățarea suprafeței lentilelor, ca agent de dezinfectare ori pentru păstrarea lentilelor moi în recipiente special dedicate. Ca mod de folosire, se clătește fiecare față a lentilei timp de minim 5 secunde, apoi lentilele se lasă în soluție timp de minim 4 ore.

Verifică
5

solutie SOLO-Care AQUASOLO-Care AQUA 360 ml - este o soluție dezinfectantă, totul într-un singur flacon, pentru curățarea, clătirea, păstrarea, deproteinizarea și lubrifierea tuturor tipurilor de lentile de contact moi. Face parte din acea categorie de soluții dezinfectante multifuncționale pentru toate tipurile de lentile de contact moi, care prezintă urmatoarele proprietăți: curăță, dezinfectează, păstrează, înlătură proteinele și lubrifiază delicat ochii. SOLO-Care AQUA reține până la 90 % mai mult umiditate în comparație cu alte soluții de pe piață.

Verifică
6

solutie Boston SimplusBoston Simplus 120 ml - este un tip soluție all-in-one (toate-în-una) pentru lentile de contact tari Boston Simplus este o soluție ce dezinfectează și menține lentile de contact permeabile pentru gaz. În plus, elimină proteinele rapid. E nevoie să le ștergi și să le clătești doar înaintea aplicării lor , deci nu este nevoie să treceți prin rutina spălării lor cu o seară înainte! Timpul de livrare a produsului este unul foarte rapid, în maxim 48 de ore de la plasarea comenzii, această soluție putând ajunge la tine.

Verifică
7

solutie ReNu MPS 360 mlEste o soluție multifuncțională care curăță, clătește, dezinfectează, hidratează, înlătură depozitele de proteine și poate fi folosită pentru stocarea lentilelor de contact. Este produsă de Bausch and Lomb și este destinată persoanelor cu ochi sensibili. ReNu MPS Multi-Purpose Solution se încadrează în categoria de soluții izotonice tampon aseptice. Aceasta este concepută pentru utilizarea zilnică și menținere a tuturor tipurilor de lentile de contact moi.

Verifică
8

solutie Opti-Free PureMoistOpti-Free PureMoist 300 ml - Soluția OPTI-FREE® PureMoist® reduce depunerile de lipide și îndepărtează depunerile proteice, mentinând lentilele de contact curate și conferind o senzație de prospețime. Soluția se utilizează, întotdeauna, la recomandarea medicului tău oftalmolog și are ca proprietăți: hidratarea masivă a lentilelor tale de contact pe durata întregii zile, dezinfectare eficientă cu ajutorul cu compușilor chimici POLYQUAD® și ALDOX®, dar și o curațare minuțioasă de lungă durată.

Verifică
9

solutie Biotrue 300 mlBiotrue 300 ml - este o soluție multifuncțională ce combină 3 elemente de inovație bio: conține lubrifiant ce se regăsește, în mod normal și în ochi; PH-ul soluției este setat la o valoare similară cu a lacrimilor umane; menține active anumite proteine benefice din lacrimi. Soluția se comercializează în ambalaj de sticlă de 300 de ml. Are o putere mare de a îndepărta depunerile de grăsime și de murdărie de pe suprafața lentilei.

Verifică
10

solutie ACUVUE® RevitaLens® 360 mlACUVUE® RevitaLens® este o soluție multifuncțională pentru lentilele de contact fabricată de Johnson&Johnson. Această soluție asigură păstrarea lentilelor tale de contact confortabile și curate, oferind o dezinfectare excelentă. Este potrivită pentru toate tipurile de lentile de contact moi. ACUVUE® RevitaLens® este o soluție completă. Poate fi folosită pentru dezinfectarea, curățarea, clătirea, înlăturarea proteinei și hidratarea lentilelor. Atunci când nu porți lentilele de contact, poate fi folosită și pentru depozitarea acestora.

Verifică


PREZENTAREA TOPULUI SOLUȚIILOR PENTRU LENTILE DE CONTACT - IUNIE 2022

Pleci la munte sau la mare? Ori într-o binemeritată vacanţă în Grecia sau în Turcia? Este clar că, dacă porţi lentile de contact, din bagajul de vacanţă nu trebuie să lipsească una dintre cele mai populare mărci de soluţii de îngrijire lentile de contact! De ce? Pentru că, pur şi simplu, în cazul lentilelor de contact cu purtare prelungită este nevoie, vrând-nevrând, de respectarea unui set de reguli zilnice de îngrijire, curăţare, dezinfectare sau depozitare pentru ca ochii tăi se afle în deplină siguranţă pe toată durata concediului tău. Nu uita, însă, nici de dispozitivele speciale de depozitare a lentilelor de contact. Ele te vor ajuta să scoţi lentila ca proaspătă, a doua zi.

Îngrijirea lentilelor de contact

Igiena în utilizarea lentilelor de contact colorate. Igiena este foarte importantă atunci când se manipulează și se aplică lentilele de contact pe ochi. La fel ca și lentilele de contact obișnuite și cele colorate se curăță și se păstrează în soluția specială pentru lentile. Vă recomandăm ca, întotdeauna,înainte de a intra în contact cu lentilele, să spălați mâinile cu apă și săpun. Dacă după aplicare, apare senzația de „ochi rosii“, „nisip in ochi“ sau iritații scoateți lentilele imediat și clătiți-le cu soluție, din abundență. Țineți minte că ochiul este un organ foarte sensibil, iar vederea este simțul nostru cel mai de preț.

Alegeți soluția potrivită

Alegerea unei soluții potrivite pentru lentilele de contact sporește confortul în purtare și durata de viață a lentilelor. Majoritatea soluţiilor multifuncţionale sunt pe bază de hialuronat de sodiu. Hialuronatul de sodiu este o substanță acceptată de organismul uman. Datorită proprietăților sale unice, cum ar fi capacitatea ridicată în regenerarea celulelor, aceasta este utilizată pe scară largă și în operațiile chirurgicale oftalmice.

Manipularea lentilelor de contact

Magazinul nostrum online, Optilen.ro comercializează numai lentile de contact moi. Acestea sunt foarte ușor de utilizat și manevrat. Dacă totuși, în timpul manevrării, lentila suferă fisuri sau se rupe, se recomandă ca aceasta să fie aruncată. Pentru cei care întâmpină dificultăți în manipularea lentilelor, in special cei care au degetele groase sau unghiile lungi, se recomanda folosirea accesoriilor pentru lentile: pensetă, clește, aplicator. Evitați folosirea obiectelor ascuțite, în contact cu lentila!

Îngrijirea lentilelor de contact

O îngrijire corectă va menține ochii sănătoși și va preveni infecțiile! În cazul în care o lentilă de contact este îndepărtată de pe ochi și va continua să fie folosită, trebuie să se acorde atenția cuvenită. Sunt câțiva pași simpli de urmat pentru îngrijirea corectă a lentilelor de contact:

  1. întotdeauna, înainte de a intra în contact cu lentilele, spălați-vă și uscați-vă mâinile;
  2. curățarea și întreținerea lentilelor se va face doar cu câtev tipuri de soluţii speciale pentru acestea;
  3. lentilele se păstrează în suportul special pentru acestea, în spațiul destinat fiecăreia (ochi stâng/ochi drept);
  4. lentilele se păstrează în soluție pentru lentile, așezate în suport, acestea sunt acoperite în întregime cu soluție;
  5. după fiecare utilizare a lentilelor, soluția trebuie aruncată și înlocuită cu alta proaspătă.

Cele mai importante categorii de soluţii destinate îngrijirii lentilelor de contact sunt cele pe multifuncţionale, dar şi cele pe bază de peroxid. Ambele tipuri contribuie de dezinfectarea şi curățarea lentilelor de contact moi, dar nu numai.

Soluțiile Multifuncționale

Soluțiile multifuncționale au o dublă utilitate: curăță și dezinfectează lentilele de contact. Acestea sunt concepute pentru a acționa printr-o simplă clătire, eliminând necesitatea de a freca mecanic lentilele. Cu toate acestea, cercetările recente sugerează faptul că frecarea lentilelor după umezirea lor cu soluție multifuncțională oferă eficiență mai mare. Din acest motiv, mulți specialiști în îngrijirea ochilor recomandă să adăugați o perioadă scurtă de frecare mecanică a lentilelor de contact de 10 secunde, ca parte a regimului de curățare cu soluții multifuncționale. Pentru persoanele cu ochii uscați, au apărut și soluțiile multifuncționale ce conțin și lacrimi artificiale, pentru o mai bună lubrifiere a lentilelor.

Soluții pe bază de Peroxid

Soluțiile pe bază de Peroxid oferă o dezinfectare eficientă și completă a lentilelor de contact. Aceste soluții nu conțin conservanți și sunt adesea recomandate purtătorilor de lentile de contact sensibili la conservanți.

Folosirea acestui tip de soluție presupune lăsarea lentilei într-un lenscase special, timp de minimum 8 ore, perioadă în care lentilele nu pot fi folosite. După această perioadă, lentila trebuie clătită cu o soluție multifuncțională, apoi aplicată pe ochi.

Când se recomandă să cureţi lentilele de contact?

Răspunsul la această întrebare este unul extrem de complex. Evident, momentul ideal pentru curățarea lentilelor de contact este imediat după ce le-ai purtat. Pe durata purtării, lentilele de contact captează o serie de factori din atmosferă precum praf, polen și alți alergeni. Aceștia au un efect dur asupra ochilor și provoacă iritații puternice.

Ochiul are proprietăți naturale de curățare, ce se găsesc în lacrimi. Lentilele de contact, în schimb, funcționează ca un fel de barieră care atrage impuritățile ce în mod normal s-ar depune pe ochi și ar fi curățate în mod natural, cu excepția că acestea rămân acolo și necesită o curățare specială. Însă, ori de câte ori suprafaţa lentilei este acoperită de murdărie sau grăsime, se recomandă ferm curăţarea lor, pentru evitarea riscului apariţiei iritaţiilor sau infecţiilor oculare.

Selecţia soluţiilor de îngrijire lentile de contact

Odată ce cunoşti toate aceste reguli de îngrijire şi faptul că procesul de curăţare şi dezinfectare a lentilelor de contact este indispensabil în condiţiile purtării lentilelor într-un mod sigur, este momentul să treci la nivelul următor, adică să selectezi, pe baza topului lunii trecute, marca de soluţie îngrijire lentile de contact care ţi se potriveşte.

Soluțiile Clean Active Premium XXL 600 ml ocupă tradițional un loc pe podiumul celor mai populare articole pentru îngrijirea lentilelor de contact. Clean Active este mai mult decât o simplă soluție de îngrijire. Cu o formulă unică 6 in 1, noile sortimente de soluții pentru îngrijire, Clean Active, integrează 8 ingredinte active, care pot asigura o metodă de curățare cu sau fără clătire. Din compoziția produsului fac parte polihexanide, HPMC, d - sorbitol, poloxamer, clorura de sodiu, acidul boric, borate de sodium, dar și apă purificată sterila. Așadar, formula revoluționară Clean Active Aqua prezintă patru funcții de bază pentru noile tipuri de soluții de îngrijire:

  • resping depozitele de proteine,
  • dezinfectează și hidratează suprafața lentilelor de contact,
  • permit menținerea lentilelor de contact ăn siguranță, dar și o eliberare treptată a umidității din lentile, ceea ce înseamnă că ochii tăi se vor menține hidratați pe durata întregii zile.

Cu ajutorul soluțiilor pentru îngrijire Clean Active, tu și întreaga familie vă puteți proteja de până la 99% din numărul de germeni patogeni responsabili de apariția infecțiilor oculare.

ReNu Multiplus 360 ml ocupă locul al doilea în ierarhia lunii iunie, pentru a doua lună consecutiv. Dezinfectează, lubrifiază. Astfel ca lentilele tale să fie ca noi a doua zi. Soluția ReNu MultiPlus® Multi-Purpose înlătură depunerile de praf, lipide, clătește și dezinfecteaza lentilele dvs. de contact. Este potrivită pentru toate categoriile de lentile de contact moi. Pe locul al treilea se clasează soluţia ReNu Multiplus 100 ml. ReNu MultiPlus® este o soluție cu multiple întrebuințări pentru îngrijirea completă a tuturor tipurilor de lentile de contact moi.

Această soluție curăță, clătește, dezinfectează și hidratează lentilele, elimină proteinele si lipidele din lacrimi. ReNu omoară microbii în doar 4 ore și ajută astfel la menținerea confortului lentilelor cât și la păstrarea sănătății ohilor tăi.


Citiți, de asemenea:

Aboneaza-te la newletter si fi primul care afla noutati